Za pogostitev večjega števila gostov, kadar za klasično postrežbo kosila ali večerje ni dovolj časa, je najprimernejši hladni bife. Sestavljen je iz več vrst hladnih predjedi, mesnih in ribjih jedi z zelenjavnimi dodatki, več vrst sira, solat, sadja in sladic. Hrana in pijača je servirana na bifejskih mizah, gostje jo zaužijejo stoje ali sede.
***
Hladne jedi in solate
- Kraški pršut postrežen z olivami, šalotko in sirom
- Piščančji pate s pistacijo na treviškem radiču
- Rolada gosjih jeter z mariniranimi figami
- Angleško pečen roastbeef z rusko solato
- Rezine hobotnice na paradižnikovem concaseju
- Rakci z mangovimi rezanci in limeto
- Nežno popečena mediteranska zelenjava z balzamičnim kisom
- Zelenjavna roladica z nežno jogurtovo omako
- Ajdova kaša z jurčki in bučnim oljem
- Provansalska solata
***
Sladice
- Mini princes krofki
- Jagodna in borovničeva šarlota
- Skutina pita z indijskimi oreščki
- Kokosova strnjenka s karamelno omako