Vedno v dobri družbi

Hladni bife

Za pogostitev večjega števila gostov, kadar za klasično postrežbo kosila ali večerje ni dovolj časa, je najprimernejši hladni bife. Sestavljen je iz več vrst hladnih predjedi, mesnih in ribjih jedi z zelenjavnimi dodatki, več vrst sira, solat, sadja in sladic. Hrana in pijača je servirana na bifejskih mizah, gostje jo zaužijejo stoje ali sede.

***

Hladne jedi in solate

  • Kraški pršut postrežen z olivami, šalotko in sirom
  • Piščančji pate s pistacijo na treviškem radiču
  • Rolada gosjih jeter z mariniranimi figami
  • Angleško pečen roastbeef z rusko solato
  • Rezine hobotnice na paradižnikovem concaseju
  • Rakci z mangovimi rezanci in limeto
  • Nežno popečena mediteranska zelenjava z balzamičnim kisom
  • Zelenjavna roladica z nežno jogurtovo omako
  • Ajdova kaša z jurčki in bučnim oljem
  • Provansalska solata

***

Sladice

  • Mini princes krofki
  • Jagodna in borovničeva šarlota
  • Skutina pita z indijskimi oreščki
  • Kokosova strnjenka s karamelno omako